Avokádós brownie

Nagyon sok finomságot készítettem már és ettem, de ez most egy egész magas szintre emelte az édességfogyasztást. Állítom, hogy ilyen finomat még soha nem készítettem. 🙂

Egy kicsit reform jellegű, mert van benne egy-két egészséges hozzávaló, de ez nemhogy elvesz az élményből, hanem még inkább hozzáad.

Egy angol blogon olvastam az alapötletet és átalakítottam a saját ízvilágomra. Szerintem az angolok “brutál” édesen esznek mindent. 🙂

Hozzávalók:

Mivel a recept alapötlete angol volt, ezért én is az ott használt mértékkel dolgoztam tovább.

A kókuszzsírt alacsony hőfokon elkezdtem olvasztani, majd hozzáadtam a csokikat, hogy együtt olvadozzanak tovább. 

Az avokádót egy villa segítségével pépesre törtem.

Amint felolvadt a csoki, hozzáadtam a cukort, a sót és vanília aromát. Ezeket a liszt és a sütőpor keveréke követte.

Következő résztvevőként az avokádó csatlakozott.

A tojást csak a legvégén adtam hozzá, amikor már hűlt valamennyit a keverék, nem szerettem volna rántottát készíteni.

180 fokra melegített sütőben alsó-felső légkeverés mellett 25 perc alatt sült készre.

Hogy tényleg dőzsöljünk még egy-egy gombóc fagyival bolondítottuk meg. Fantasztikus volt.

Ha tetszett mindenképp próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

 

További szép hetet!

Erika

Erika

Tovább a blogra »