Szerdai sütési tippek – A magyar Blondie

Sziasztok!

Nemrég láttam Tanya Burr Youtube-os videójában elkészíteni a brownie fehércsokis változatát, a blondie-t. Gondoltam teszek egy próbát, átformálom kicsit “magyarosabbra”, és majd meglátjuk mi lesz. Az a helyzet, hogy nagyon jól sikerült, hihetetlenül finom és pofon egyszerű.

Hozzávalók:

– egy tábla fehér csoki

– 125 g Rama Vajas íz

– 150 g kristálycukor

– 1,5 teáskanál vanília aroma

– 200 g liszt

– 1 teáskanál sütőpor

– 2 tojás 

– 100 g dió (az eredeti receptben pekán dió van)

A vajat és a csokit meleg vizes fürdőben (na ez így elég érdekesen hangzik, de gondolom értitek, vízgőz felett 🙂  ) megolvasztjuk.

Elsőként a tojásokat keverjük a megolvadt vajhoz. Eztán hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, majd a sütőport.

 Ezután a liszt következik.

 Utolsó momentumként hozzáadjuk a durvára vágott diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Most utólag látom, hogy 25-30 perc is elég lett volna, de megmondom őszintén időzítőre állítottam és csak a végeredménynél vettem észre. 

Szóval figyeljetek, ha jobban süt a sütőtök, nehogy így járjatok. 🙂

Ha tetszett mindenképp próbáljátok ki és küldjetek képet is #bakingwitherika

További szép hetet!

Erika

Erika

Tovább a blogra »