Szerdai sütési tippek – Boci kalács

Sziasztok!

Egy hagyományos családi receptet hoztam Nektek. Egy gyerekkori kedvencem. Anyukám a mai napig sokszor süt  ilyen kalácsot nekünk. Ez egy tipikus hétköznap esti finomság. A saját receptes füzetembe is az elsők között jegyeztem le, mivel nagyon egyszerű, de egyben nagyon-nagyon finom is. 🙂

Hozzávalók:

– 1 margarin

– 50 dkg liszt

– 50 dkg cukor (én kevesebbet raktam bele)

– 4 tojás

– 1 csomag sütőpor

– 1 citrom

– 2 dl tej

– 2-3 evőkanál kakaó

 Első lépésként a tojásfehérjét habbá verem az elektromos mixerrel.

A tojássárgáját elkeverem a porcukorral.

A margarint megolvasztom és hozzáadom a cukros masszához.

Ezután a sütőpor, a liszt és a tej hozzáadása következik.

Ebben a fázisban kell hozzáadni a citrom reszelt héját és egy fél citrom levét.

A keverékhez hozzáadom a felvert tojásfehérjéket.

A masszát két felé választom és az egyikhez hozzáadom a kakaóport. 

Utolsó lépésként jöhet az alkotás.

Légkeverésen, 180 fokon sütöttem. Most meg kell vallanom, hogy nem néztem meg, hogy kb. mennyi idő. Szerintem egy bő fél órát kell a sütésre számolni.

 Tádááááám: Íme a végeredmény!

Az elkészült műveiteket ne felejtsétek el megosztani velem is! 🙂

További szép hetet!

Legyetek jók!

Erika

Erika

Tovább a blogra »