Szerdai főzési tippek – Sült tészta

Sziasztok!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon rohan az idő!? Ismét szerda, úgyhogy jöjjön a családunk egyik kedvenc pikk-pakk kész étele. Az Anyukámtól tanultam meg. Még nem találkoztam vele egyik szakácskönyvben sem, úgyhogy ez tényleg családi recept.

Hozzávalók (az arány attól függ, mennyi emberre szeretnénk elkészíteni):

– száraz tészta

– tojás

– virsli (tökéletes a párizsi is, már úgy is ettem)

– sajt

– tejföl

– só, bors

– kevés olaj

Elsőként a tésztát enyhén sós vízben felrakom főni. Addig bőven lesz időm előkészülni a további munkálatokkal (sőt még ki is lehet teregetni közben:))

A további tennivalók: a sajtot le kell reszelni. Én a reszelő nagyobb részét szoktam használni.

A virslit pedig fel kell karikázni.

A tojáshoz hozzáadom a tejfölt és ízesítem sóval és borssal. 

A megfőtt tésztát leszűröm.

A sütésre szánt edényt vékonyan megolajozom, majd egy kis tejfölös mártást öntök az aljára.

A legjobb, ha szépen rétegezzük: tészta, virsli, öntet és így tovább.

Én leegyszerűsítettem. Bele a tészta, majd a virsli és a szósz és jól elkevertem (szerintem ugyanaz).

A végén jó alaposan megszórtam sajttal és már mehetett is a sütőbe. Kb. 180 fokon 25-30 percet sült.

Íme a végeredmény:

Ez a mennyiség (25 dkg tésztából) két vacsora alatt fogyott el. Tényleg nagyon laktató és finom.

Próbáljátok ki! Szívesen veszem a képeket az elkészült művetekről!

Remélem tetszett!

Legyetek jók!

Erika

Erika

Tovább a blogra »