Egy fiatal feleség mindennapjai

DIY ötletek – Lakásdekoráció

Mindig tetszettek ezek a Home/Family/Friends szavas dekorációk, csak valahogy mindegyikben találtam valami kivetnivalót. Ezért gondoltam egyet, és elkészítettem a saját “kreálmányomat”. DSC_0224

Hozzávalók:

  • kartonlapok
  • hungarocell tábla (a felújítás során maradt, így egyszerűen meg tudtam oldani 🙂 )
  • ragasztóstift
  • akvarell festék, ecset
  • metál lakk toll

    DSC_0223

1.lépés

Kiválasztottam egy szimpatikus betűtípust és kinyomtattam a választott szót. Majd, mivel nem volt egészen összetett, így egy kicsit vastagítottam és összekötöttem a betűket.

DSC_0186

2. lépés

A kapott szót kivágtam és átrajzoltam a hungarocell lapot.

DSC_0190


DSC_0193

3. lépés

Egy szike segítségével kivágtam a mintát.

DSC_0195

4. lépés

Akvarell festékkel kentem át, és hagytam száradni.

DSC_0216

5. lépés

Egy téglalapot vágtam ki a hungarocellből és kartonlapot ragasztottam rá, majd a kész szót is ráragasztottam.

DSC_0219

Mivel még nem éreztem az igazinak, ezért arany filccel kontúroztam.

DSC_0225

Remélem tetszett!

 

Szép hetet!

Erika

 

Meglátni a kicsiben a szépet…

Mindjárt az elején bevallom, hogy nem ápolok jó kapcsolatot a pókokkal. Ezúton is elnézést póki-mókik….:)

Van nap amikor egy kis póktól is ki tudnék szaladni a világból, szegény férjem tudja, hányszor terrorizáltam már egy-egy betolakodó miatt.

Péntek reggel fedeztük fel ezt az összképet a sövényen, ezért izgultam, hogy mire hazaérek még ott legyen, nehogy elszalasszam. 

Erről hoztam most pár képet Nektek.

DSC_0198

DSC_0200

DSC_0201

DSC_0202

 

DSC_0207

DSC_0209

DSC_0210

DSC_0211

DSC_0212

DSC_0213

Szép estét!

Erika

 

Citromos, vörös áfonyás kuglóf

Azt kell mondanom, hogy ilyen jó kuglófot még soha nem sütöttem, pedig vendégség volt nálunk és ilyenkor még a biztos receptet is képes elrontani az ember. 🙂 Igazi könnyű állagú, kellemesen friss és ízletes végeredmény lett.

Szóval az alap koncepció az volt, hogy legyen kuglóf. Akkor jöhetett a vizit, hogy mi is van otthon. Ekkor esett a választásom a vörös áfonyára. Aztán arra is gondoltam milyen jó kísérője lenne a citrom. Így aztán megkomponáltam ezt az összeállítást és telitalálat lett. 🙂

 

Hozzávalók:

– egy csomag aszalt vörös áfonya

– egy citrom reszelt héja és leve

– 200 g liszt

– 250 g cukor

– 4 db tojás

– fél csomag sütőpor

– 1 dl tej

– 1 dl olaj

 

Elkészítés:

A tojásokat elválasztottam és a fehérjékből kemény habot vertem. A sárgáját habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejet és az étolajat. A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásos masszához adtam. Ezután a tojáshab következett, figyelve, hogy ne törjem össze. 

Utolsó lépésként a citrom reszelt héját, és a levét, valamint a vörös áfonyát kevertem a tésztához.

Olajozott és kilisztezett formába öntöttem a kész masszát. Előmelegített sütőben 150 fokon 80 perc alatt sütöttem készre.

DSC_0137
DSC_0140

Ha tetszett próbáljátok ki!

 

Erika

Back to the school #1 – Gyömbéres uzsi keksz

Kedves Olvasóim!

A hosszú szünet után ismét visszatértem. Feltöltöttem az energiaraktáraimat és újult erővel vágok neki a következő időszaknak. Mivel a jövő héten ismét elkezdődik az iskola szezon, ezért a héten minden nap egy-egy blogbejegyzéssel buzdítalak Titeket. Remélem segítséget nyújt a kezdéshez!

Ma egy könnyen elkészíthető és sokáig eltartható nasit mutatok Nektek. A plusz pont pedig, hogy gyömbért tartalmaz, ami nagyon jót tesz az izgulós személyek pocijának. 🙂 Amúgy pedig az immunrendszerünket is kedvezően támogatja meg. Sokáig sorolhatnám a jótékony hatását, de most ugorjunk a lényegre.

Hozzávalók: 

– 150 g margarin

– 1 tojás

– 5 evőkanál méz

-fél csomag sütőpor

– 1 csipet só

– 1 teáskanál fahéj

– 100 g cukor

– 400 g liszt

– egy kis darab friss gyömbér (ez tényleg az ízlésre van bízva)

DSC_0115

Elsőként megolvasztottam a margarint, majd a cukorral kevertem össze. Ezután hozzáadtam a mézet, majd a tojást. Ezt a fahéj, a só és a frissen reszelt gyömbér követte. Először kb. 200 g lisztet tettem hozzá, majd fokozatosan kevertem még hozzá, amíg nem lett megfelelő állaga. Az is lehet, hogy még az előírtnál is több kell. A lényeg, hogy ne ragadjon a tészta.

Ezután egy zacskóba tettem és kb. 40 percre látogatásra küldtem a mirelit gyümölcsök mellé. 🙂

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

A kb. 1 cm vastagra vágott kekszeket sütőpapírra helyeztem, majd a tetejükre egy kis barna cukrot szórtam. Ezután készre sütöttem.

DSC_0125

Nyomatékosan kérlek Titeket, ne ítélkezzetek a formáik miatt. Én szeretem azt a szabad szellemet. 🙂

Alsó-felső sütés és légkeverés mellett 13 percig sütöttem. De figyeljetek, mert egy picit megbarnult a széle, valószínűleg rövidebb idő alatt kész.

DSC_0128

DSC_0145

Tényleg ajánlani tudom, mert nagyon finom! Amíg a bejegyzést írtam el is majszoltam 1-2 darabot!

Szép hetet!

Erika

Sacher-torta Erika módra

Annyira régen volt már recept, úgyhogy vágjunk is bele. 

A Sacher tortát általában sárgabarack lekvárral kenik meg és úgy tálalják. Mivel otthon málnával ízesített étcsoki volt, ezért gondoltam egy próbát megér, ha málnalekvárral kombinálva készítem. Mindjárt szögezzük le, hogy ez nem egy alakbarát desszert. Tényleg nagyon tömény, de egy-egy szelet “bűnözés” mindenkinek kijár.

DSC_0014

Hozzávalók:

Piskóta:

– 13 dkg főzőcsokoládé

– 11 dkg kristálycukor

– 6 tojás

– 5 dkg porcukor

– 1 csomag vaníliás cukor

– 13 dkg vaj

– 11 dkg liszt

– málnalekvár

Máz:

– 1,3 dl víz

– 25 dkg cukor

– 25 dkg étcsokoládé

 

DSC_0015

Elsőként vízgőz felett felolvasztottam a főzőcsokit. A vajat, a cukrokkal habosra kevertem, majd beledolgoztam a tojássárgákat. Ezután az olvasztott csokit adtam hozzá.[gickr.com]_e5623e24-146e-0f44-1583-ac2eddb65fcc

A tojásfehérjékből habot vertem, majd a csoki alaphoz kevertem.  Ezután a liszt következett.

[gickr.com]_4fc0cd3d-6db2-0684-09ff-3e485fc6854c

Kivajazott és lisztezett tortaformába öntöttem, majd előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütöttem (első 10 percben magas hőfokon, majd kb. 180 fokra vettem vissza)

DSC_0057

Mivel nem szeretek annyira mosogatni, ezért az előzőleg használt edényeket hívtam segítségül az étcsoki felolvasztásához :). 

DSC_0059

 A cukorból és a vízből pedig cukormázat főztem 6 perc alatt, nagy (9) hőfokon.

DSC_0063

DSC_0065

A kész tortát kihűtöttem, majd megkentem lekvárral. Ezután pedig a csokimáz következett. Itt nem árt sietni, mert könnyen köt. Sajnos én is így jártam, úgyhogy legközelebb gyorsabban fogok dolgozni. 🙂

DSC_0067

DSC_0072

DSC_0084

Egy kis szeletelt mandulával ízesítettem, és már lehetett is kóstolni.

DSC_0086

Ha tetszett próbáljátok ki!

 

Erika
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!