Sziasztok!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon rohan az idő!? Ismét szerda, úgyhogy jöjjön a családunk egyik kedvenc pikk-pakk kész étele. Az Anyukámtól tanultam meg. Még nem találkoztam vele egyik szakácskönyvben sem, úgyhogy ez tényleg családi recept.
Hozzávalók (az arány attól függ, mennyi emberre szeretnénk elkészíteni):
– száraz tészta
– tojás
– virsli (tökéletes a párizsi is, már úgy is ettem)
– sajt
– tejföl
– só, bors
– kevés olaj
Elsőként a tésztát enyhén sós vízben felrakom főni. Addig bőven lesz időm előkészülni a további munkálatokkal (sőt még ki is lehet teregetni közben:))
A további tennivalók: a sajtot le kell reszelni. Én a reszelő nagyobb részét szoktam használni.
A virslit pedig fel kell karikázni.
A tojáshoz hozzáadom a tejfölt és ízesítem sóval és borssal.
A sütésre szánt edényt vékonyan megolajozom, majd egy kis tejfölös mártást öntök az aljára.
A legjobb, ha szépen rétegezzük: tészta, virsli, öntet és így tovább.
Én leegyszerűsítettem. Bele a tészta, majd a virsli és a szósz és jól elkevertem (szerintem ugyanaz).
A végén jó alaposan megszórtam sajttal és már mehetett is a sütőbe. Kb. 180 fokon 25-30 percet sült.
Ez a mennyiség (25 dkg tésztából) két vacsora alatt fogyott el. Tényleg nagyon laktató és finom.
Próbáljátok ki! Szívesen veszem a képeket az elkészült művetekről!
Remélem tetszett!
Legyetek jók!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: