Kedves Olvasóim!
A hosszú szünet után ismét visszatértem. Feltöltöttem az energiaraktáraimat és újult erővel vágok neki a következő időszaknak. Mivel a jövő héten ismét elkezdődik az iskola szezon, ezért a héten minden nap egy-egy blogbejegyzéssel buzdítalak Titeket. Remélem segítséget nyújt a kezdéshez!
Ma egy könnyen elkészíthető és sokáig eltartható nasit mutatok Nektek. A plusz pont pedig, hogy gyömbért tartalmaz, ami nagyon jót tesz az izgulós személyek pocijának. 🙂 Amúgy pedig az immunrendszerünket is kedvezően támogatja meg. Sokáig sorolhatnám a jótékony hatását, de most ugorjunk a lényegre.
Hozzávalók:
– 150 g margarin
– 1 tojás
– 5 evőkanál méz
-fél csomag sütőpor
– 1 csipet só
– 1 teáskanál fahéj
– 100 g cukor
– 400 g liszt
– egy kis darab friss gyömbér (ez tényleg az ízlésre van bízva)
Elsőként megolvasztottam a margarint, majd a cukorral kevertem össze. Ezután hozzáadtam a mézet, majd a tojást. Ezt a fahéj, a só és a frissen reszelt gyömbér követte. Először kb. 200 g lisztet tettem hozzá, majd fokozatosan kevertem még hozzá, amíg nem lett megfelelő állaga. Az is lehet, hogy még az előírtnál is több kell. A lényeg, hogy ne ragadjon a tészta.
Ezután egy zacskóba tettem és kb. 40 percre látogatásra küldtem a mirelit gyümölcsök mellé. 🙂
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A kb. 1 cm vastagra vágott kekszeket sütőpapírra helyeztem, majd a tetejükre egy kis barna cukrot szórtam. Ezután készre sütöttem.
Nyomatékosan kérlek Titeket, ne ítélkezzetek a formáik miatt. Én szeretem azt a szabad szellemet. 🙂
Alsó-felső sütés és légkeverés mellett 13 percig sütöttem. De figyeljetek, mert egy picit megbarnult a széle, valószínűleg rövidebb idő alatt kész.
Tényleg ajánlani tudom, mert nagyon finom! Amíg a bejegyzést írtam el is majszoltam 1-2 darabot!
Szép hetet!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: