Egy fiatal feleség mindennapjai

Citromos, vörös áfonyás kuglóf

Azt kell mondanom, hogy ilyen jó kuglófot még soha nem sütöttem, pedig vendégség volt nálunk és ilyenkor még a biztos receptet is képes elrontani az ember. 🙂 Igazi könnyű állagú, kellemesen friss és ízletes végeredmény lett.

Szóval az alap koncepció az volt, hogy legyen kuglóf. Akkor jöhetett a vizit, hogy mi is van otthon. Ekkor esett a választásom a vörös áfonyára. Aztán arra is gondoltam milyen jó kísérője lenne a citrom. Így aztán megkomponáltam ezt az összeállítást és telitalálat lett. 🙂

 

Hozzávalók:

– egy csomag aszalt vörös áfonya

– egy citrom reszelt héja és leve

– 200 g liszt

– 250 g cukor

– 4 db tojás

– fél csomag sütőpor

– 1 dl tej

– 1 dl olaj

 

Elkészítés:

A tojásokat elválasztottam és a fehérjékből kemény habot vertem. A sárgáját habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejet és az étolajat. A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásos masszához adtam. Ezután a tojáshab következett, figyelve, hogy ne törjem össze. 

Utolsó lépésként a citrom reszelt héját, és a levét, valamint a vörös áfonyát kevertem a tésztához.

Olajozott és kilisztezett formába öntöttem a kész masszát. Előmelegített sütőben 150 fokon 80 perc alatt sütöttem készre.

DSC_0137
DSC_0140

Ha tetszett próbáljátok ki!

 

Erika

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!