Azt kell mondanom, hogy ilyen jó kuglófot még soha nem sütöttem, pedig vendégség volt nálunk és ilyenkor még a biztos receptet is képes elrontani az ember. 🙂 Igazi könnyű állagú, kellemesen friss és ízletes végeredmény lett.
Szóval az alap koncepció az volt, hogy legyen kuglóf. Akkor jöhetett a vizit, hogy mi is van otthon. Ekkor esett a választásom a vörös áfonyára. Aztán arra is gondoltam milyen jó kísérője lenne a citrom. Így aztán megkomponáltam ezt az összeállítást és telitalálat lett. 🙂
Hozzávalók:
– egy csomag aszalt vörös áfonya
– egy citrom reszelt héja és leve
– 200 g liszt
– 250 g cukor
– 4 db tojás
– fél csomag sütőpor
– 1 dl tej
– 1 dl olaj
Elkészítés:
A tojásokat elválasztottam és a fehérjékből kemény habot vertem. A sárgáját habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejet és az étolajat. A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásos masszához adtam. Ezután a tojáshab következett, figyelve, hogy ne törjem össze.
Utolsó lépésként a citrom reszelt héját, és a levét, valamint a vörös áfonyát kevertem a tésztához.
Olajozott és kilisztezett formába öntöttem a kész masszát. Előmelegített sütőben 150 fokon 80 perc alatt sütöttem készre.
Ha tetszett próbáljátok ki!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: