Sziasztok!
Ma egy almatorta receptjét szeretném bemutatni Nektek. Azt hiszem jobb, ha megvallom, hogy a végső kép a #2 alkalommal készült torta képe. Sajnos az első nem lett vállalható….na de erről később.
– 80 dkg alma
– 20 dkg cukor
– 30 dkg liszt
– 1 csomag sütőpor
– 15 dkg vaj
– 5 tojás
– 2 csomag vaníliás cukor
– 1 citrom héja (sajnos nekem nem volt otthon, így szárítottat használtam, ez is jó, de nem lehet összehasonlítani az eredetivel)
– csipet só
– fahéj
A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjét kemény habbá vertem. Nem tudom már hol olvastam, de ha a felverés előtt egy kis sót adok a fehérjéhez, így sokkal hamarabb lehet végezni vele.
A sárgáját elkevertem a cukorral, majd hozzáadtam az olvasztott vajat és a citrom héját.
Ezután a sütőpor és a liszt következett. Az állaga elég érdekes lett, úgyhogy gyorsan hozzákevertem a tojáshabot.
Az almát meghámoztam, majd feldaraboltam és ezt is a tésztához kevertem.
Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntöttem.
A tetejére fahéjas cukrot szórtam.
Na akkor folytatnám a fent elkezdett történetet. Szóval az úgy történt, hogy betettem sütni (200 fok, alul-felül sütés), minden szuper volt. Végeztem tűpróbát, az is rendben volt. A probléma akkor kezdődött, amikor ki szerettem volna venni a sütőformából és szétesett a tortám. Kiderült, hogy még nyers. Ment is vissza a sütőben, de menthetetlen sérüléseket szenvedett (égett fekete tető….).
Ekkor jött a második felvonás:
Igen, maradjunk annyiban, hogy ez már jobban sikerült.:)
Ha tetszett mindenképp próbáljátok ki!
További szép hetet!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: