Egy fiatal feleség mindennapjai

Almatorta

Sziasztok!

 

 

Ma egy almatorta receptjét szeretném bemutatni Nektek. Azt hiszem jobb, ha megvallom, hogy a végső kép a #2 alkalommal készült torta képe. Sajnos az első nem lett vállalható….na de erről később.

Nézzük a hozzávalókat! DSC_0023

– 80 dkg alma

– 20 dkg cukor

– 30 dkg liszt

– 1 csomag sütőpor

– 15 dkg vaj

– 5 tojás

– 2 csomag vaníliás cukor

– 1 citrom héja (sajnos nekem nem volt otthon, így szárítottat használtam, ez is jó, de nem lehet összehasonlítani az eredetivel)

– csipet só

– fahéj

DSC_0028

A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjét kemény habbá vertem. Nem tudom már hol olvastam, de ha a felverés előtt egy kis sót adok a fehérjéhez, így sokkal hamarabb lehet végezni vele.

DSC_0030

DSC_0031

A sárgáját elkevertem a cukorral, majd hozzáadtam az olvasztott vajat és a citrom héját. 

DSC_0032

Ezután a sütőpor és a liszt következett. Az állaga elég érdekes lett, úgyhogy gyorsan hozzákevertem a tojáshabot. 

DSC_0033

DSC_0035

Az almát meghámoztam, majd feldaraboltam és ezt is a tésztához kevertem.

DSC_0039

DSC_0040

Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntöttem.

DSC_0041

DSC_0043

A tetejére fahéjas cukrot szórtam.

DSC_0045

Na akkor folytatnám a fent elkezdett történetet. Szóval az úgy történt, hogy betettem sütni (200 fok, alul-felül sütés), minden szuper volt. Végeztem tűpróbát, az is rendben volt. A probléma akkor kezdődött, amikor ki szerettem volna venni a sütőformából és szétesett a tortám. Kiderült, hogy még nyers. Ment is vissza a sütőben, de menthetetlen sérüléseket szenvedett (égett fekete tető….).

Ekkor jött a második felvonás:

DSC_0060Igen, maradjunk annyiban, hogy ez már jobban sikerült.:)

Ha tetszett mindenképp próbáljátok ki!

 

További szép hetet!

Erika

 

 

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!