Sziasztok!
Remélem még nem unjátok a muffin záport. 🙂 Péntek este vendégeink érkeztek, így csak kevés időm maradt valami finomság készítéséhez. Újdonságot szerettem volna, ezért gondoltam, hogy mi lenne, ha felturbóznám az alap receptet egy kis kávéval és fahéjjal. A végeredmény nagyon finom lett. A kávé íze alig érezhető, a markáns aromát a fahéj adja. Fantasztikus párost alkot a csokival.
Hozzávalók:
- 18 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1,5 – 2 dl kávé hozzá valamennyi tej
- 1 tábla tejcsoki (bár a képen kettő van, egy is bőven elég volt bele)
Elsőként az olvasztott margarint kevertem össze a cukorral és a tojásokkal. Ezután a fahéjt és a sütőport adtam hozzá. Utolsóként a lisztet és a kávét kevertem a tésztához.
200 fokon alsó-felső sütés mellett 25 perc alatt sütöttem készre.Első próbálkozásra nagyon jól szerepelt, úgyhogy valószínűleg máskor is el fogom készíteni.
További szép hetet!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: