Sziasztok!
Annyit hallottam már a vörös bársony cupcake-kről, viszont még soha nem kóstoltam, így elérkezettnek láttam az időt, hogy próbát tegyek. Megmondom őszintén, hogy elnyerte a tetszésem. A tészta állaga nagyon könnyű lett, a citromhéj miatt pedig igazán különleges az íze.
Itt egy kis kedvcsináló, de akkor vágjunk is bele.
Hozzávalók:
– 20dkg liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 10 dkg vaj
– 10 dkg cukor
– 1 teáskanál kakaópor
– fél vanília rúd belseje
– 1 citrom reszelt héja
– 2 tojás
– 1 csipet só
– 1 dl rizstej
– 1 evőkanál folyékony ételfesték (piros)
Bevonat:
– 12,5 dkg mascarpone
– 1 teáskanál porcukor
– 2 dl tejszín
A vajat megolvasztottam és hozzáadtam a cukrot.
Ezt követően felvágtam életem első vanília rúdját. Megmondom őszintén tisztára be voltam zsongva. Már többször láttam ilyet videókban, de a valóságban nem is olyan egyszerű.
A tésztához hozzáadtam a felének a belsejét és egy citrom reszelt héját.
Ezt a tojások, a sütőpor, a csipetnyi só, a kakaópor és az ételfesték követte.
Az előbbi képre nagyon büszke vagyok. Nézzétek azokat az elkapott cseppeket! 🙂
Utolsóként a tej és a liszt következett.
Előmelegített sütőben alsó-felső sütés mellett 180 fokon 22-25 percig sütöttem.
Miután megsültek kiszedtem őket kihűteni. A porcukrot a tejszínnel habosra kevertem, majd hozzáadtam a mascarpone-t. Tortadíszítőbe töltöttem és a cupcake-ek tetejére nyomtam. Végül, hogy teljes legyen a kép, rózsaszín szívekkel díszítettem.
Ha tetszett, mindenképp próbáljátok ki, bátran merem ajánlani!
Ha pedig már próbáltad, akkor tapasztalataidat és ötleteidet is szívesen fogadom!
További szép hetet!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: