Egy fiatal feleség mindennapjai

Vörös bársony cupcake

Sziasztok!

 

Annyit hallottam már a vörös bársony cupcake-kről, viszont még soha nem kóstoltam, így elérkezettnek láttam az időt, hogy próbát tegyek. Megmondom őszintén, hogy elnyerte a tetszésem. A tészta állaga nagyon könnyű lett, a citromhéj miatt pedig igazán különleges az íze.

Itt egy kis kedvcsináló, de akkor vágjunk is bele.

DSC_0089

Hozzávalók:

– 20dkg liszt

– 1 teáskanál sütőpor

– 10 dkg vaj

– 10 dkg cukor

– 1 teáskanál kakaópor

– fél vanília rúd belseje

– 1 citrom reszelt héja

– 2 tojás

– 1 csipet só

– 1 dl rizstej

– 1 evőkanál folyékony ételfesték (piros)

DSC_0043

Bevonat:

– 12,5 dkg mascarpone

– 1 teáskanál porcukor

– 2 dl tejszín

DSC_0081

DSC_0044

A vajat megolvasztottam és hozzáadtam a cukrot.page

Ezt követően felvágtam életem első vanília rúdját. Megmondom őszintén tisztára be voltam zsongva. Már többször láttam ilyet videókban, de a valóságban nem is olyan egyszerű.

A tésztához hozzáadtam a felének a belsejét és egy citrom reszelt héját.

DSC_0056

DSC_0059

DSC_0062

Ezt a tojások, a sütőpor, a csipetnyi só, a kakaópor és az ételfesték követte.

Az előbbi képre nagyon büszke vagyok. Nézzétek azokat az elkapott cseppeket! 🙂
DSC_0065

Utolsóként a tej és a liszt következett.
DSC_0066

DSC_0068

DSC_0076

Előmelegített sütőben alsó-felső sütés mellett 180 fokon 22-25 percig sütöttem. DSC_0078

Miután megsültek kiszedtem őket kihűteni. A porcukrot a tejszínnel habosra kevertem, majd hozzáadtam a mascarpone-t. Tortadíszítőbe töltöttem és a cupcake-ek tetejére nyomtam. Végül, hogy teljes legyen a kép, rózsaszín szívekkel díszítettem. DSC_0084DSC_0091

Ha tetszett, mindenképp próbáljátok ki, bátran merem ajánlani!

Ha pedig már próbáltad, akkor tapasztalataidat és ötleteidet is szívesen fogadom!

 

További szép hetet!

 

Erika

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!