Sziasztok!
Még soha nem sütöttem perecet, ezért gondoltam elérkezett az idő, hogy próbát tegyek. Hogy őszinte legyek, elsőre nem is lett olyan rossz. 🙂
Hozzávalók:
– 40 dkg liszt
– 1 csomag szárított élesztő (7 g)
– 1 kiskanál só
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 tojás a kenéshez
– Himalája nagy szemű só a tetejére
Igen, ez nem túl bizalomgerjesztő kép, de amikor megkelt egész jó lett. De kezdjük az első lépésnél. Liszt és só mehet a keverőtálba. Ezt a szárított élesztő követi. A gyúráshoz meleg vizet kell használni. Amikor egységes a tésztánk, jöhet az olívaolaj és utána pedig pihentetjük a tésztát.
Miután duplájára kelesztettük, lehet is tetszőleges részre vágni. Ezután jön a giliszta készítés, majd a pereccé formálás. Ezt a tojással való megkenés és a sózás követi.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük
Ha tetszett, mindenképp próbáljátok ki!
További szép hetet!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: