Egy fiatal feleség mindennapjai

Szerdai sütési tippek – Rózsaszín Himalája Sós perec

Sziasztok!

 

Még soha nem sütöttem perecet, ezért gondoltam elérkezett az idő, hogy próbát tegyek. Hogy őszinte legyek, elsőre nem is lett olyan rossz. 🙂

DSC_0183

Hozzávalók:

– 40 dkg liszt

– 1 csomag szárított élesztő (7 g)

– 1 kiskanál só

– 3 evőkanál olívaolaj

– 1 tojás a kenéshez

– Himalája nagy szemű só a tetejére

DSC_0153

Igen, ez nem túl bizalomgerjesztő kép, de amikor megkelt egész jó lett. De kezdjük az első lépésnél. Liszt és só mehet a keverőtálba. Ezt a szárított élesztő követi. A gyúráshoz meleg vizet kell használni. Amikor egységes a tésztánk, jöhet az olívaolaj és utána pedig pihentetjük a tésztát.DSC_0162

Miután duplájára kelesztettük, lehet is tetszőleges részre vágni. Ezután jön a giliszta készítés, majd a pereccé formálás. Ezt a tojással való megkenés és a sózás követi. 

DSC_0163

DSC_0165

DSC_0168

DSC_0170

DSC_0171

DSC_0173

DSC_0175

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük
DSC_0187
Ha tetszett, mindenképp próbáljátok ki!

 

 

További szép hetet!

Erika

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!