Sziasztok!
Én személy szerint hatalmas rajongója vagyok a csokis keksznek. Ki nem ?
Az új évben sem szeretnék lemondani erről, azonban arra figyelek, hogy inkább én készítsem el és ne a bolti tartósítószeres változatát együk.
Szóval ma délután rám jött a 10 perc, hogy kekszet fogok sütni. Körbenéztem a neten és összevegyítve a saját ötleteimmel a következő született.
Na, de ne siessünk ennyire, kezdjük az elején!
Hozzávalók:
– 20 dkg liszt
– 10 dkg barna cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 12,5 dkg margarin
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 egész tojás
– 16 dkg csokoládé (vegyesen fehér-, tej- és étcsoki)
A liszthez hozzáadtam a sütőport és a margarint. Ezután a cukor és a tojás következett. Jó alaposan összekevertem, majd végül a csokit is hozzáadtam.
Mivel először készítettem ezt a receptet, így nagyon nem tudtam mekkorára fognak megnőni, így a biztonság kedvéért hagytam nekik helyet. A második körben már rutinosabb voltam. Kb. 18 darab készült.
A sütőben 200 fokon, légkeveréses funkción kb. 15 percig sütöttem. Több helyen is 10 percet olvastam, de aki már olvasott tőlem receptet azt tudja, hogy inkább tovább sütöm, csak nyers ne legyen. 🙂
Ha tetszett próbáljátok ki és ha van kedvetek akkor osszátok meg velem is.
További szép hetet!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: