Egy fiatal feleség mindennapjai

Szerdai sütési tippek – Banános kenyér

Sziasztok!

 

Egy olyan receptet hoztam Nektek, amit én is most készítettem el először. Volt otthon néhány érett banán, amit nem szerettem volna veszendőbe hagyni. Ezért gondoltam, végre süthetnék egy banános kenyeret.

A neten egy kis nézelődés után találtam rá a következő receptre.

 

Hozzávalók:

– 3 érett banán (még szerencse, hogy pont annyi volt otthon)

– 2 tojás

– 3/4 bögre kristálycukor

– 2 bögre liszt

– fél teáskanál só

– 1 kiskanál szódabikarbóna

– fél bögre dió

 


IMG_3201
IMG_3202

Az érett banánokat villa segítségével összepasszíroztam. Szegény villa egy kicsit eldeformálódott 🙂
IMG_3203
IMG_3204

Ehhez hozzáadtam a tojásokat, majd a sót és a szódabikarbónát.

IMG_3206

Ezután a sárga bögre, bár nem görbe bögre, kapta a főszerepet.

IMG_3207

Hozzáadtam a cukrot és a lisztet.

IMG_3209

Ezután következett a karizom-erősítő gyakorlat. A masszát össze kellett “kutyulni”.

1

A diót durvára vágtam és a tésztához adtam.

IMG_3214

IMG_3215

Az elkészült tésztát kivajazott (olajozott), lisztezett őzgerinc formába helyeztem.IMG_3217

Előmelegített sütőben 175 fokon, 1 óra alatt sült készre. A légkeveréses funkciót ajánlom ha van rá lehetőség.IMG_3220

Sajnos most látom, hogy az elkészült kenyeret nem fényképeztem le.

Viszont az első szeletet már megörökítettem Nektek.

IMG_3222

Mindenképp ajánlani tudom ezt a receptet. Nagyon finom és laktató.

 

Remélem jól telik a hetetek!

 

Legyetek jók!

Erika

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!