Sziasztok!
Egy olyan receptet hoztam Nektek, amit én is most készítettem el először. Volt otthon néhány érett banán, amit nem szerettem volna veszendőbe hagyni. Ezért gondoltam, végre süthetnék egy banános kenyeret.
A neten egy kis nézelődés után találtam rá a következő receptre.
Hozzávalók:
– 3 érett banán (még szerencse, hogy pont annyi volt otthon)
– 2 tojás
– 3/4 bögre kristálycukor
– 2 bögre liszt
– fél teáskanál só
– 1 kiskanál szódabikarbóna
– fél bögre dió
Az érett banánokat villa segítségével összepasszíroztam. Szegény villa egy kicsit eldeformálódott 🙂
Ehhez hozzáadtam a tojásokat, majd a sót és a szódabikarbónát.
Ezután a sárga bögre, bár nem görbe bögre, kapta a főszerepet.
Hozzáadtam a cukrot és a lisztet.
Ezután következett a karizom-erősítő gyakorlat. A masszát össze kellett “kutyulni”.
A diót durvára vágtam és a tésztához adtam.
Az elkészült tésztát kivajazott (olajozott), lisztezett őzgerinc formába helyeztem.
Előmelegített sütőben 175 fokon, 1 óra alatt sült készre. A légkeveréses funkciót ajánlom ha van rá lehetőség.
Sajnos most látom, hogy az elkészült kenyeret nem fényképeztem le.
Viszont az első szeletet már megörökítettem Nektek.
Mindenképp ajánlani tudom ezt a receptet. Nagyon finom és laktató.
Remélem jól telik a hetetek!
Legyetek jók!
Erika
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: