Egy fiatal feleség mindennapjai

Szerdai főzési tippek – Sült tészta

Sziasztok!

 

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon rohan az idő!? Ismét szerda, úgyhogy jöjjön a családunk egyik kedvenc pikk-pakk kész étele. Az Anyukámtól tanultam meg. Még nem találkoztam vele egyik szakácskönyvben sem, úgyhogy ez tényleg családi recept.

 

Hozzávalók (az arány attól függ, mennyi emberre szeretnénk elkészíteni):

– száraz tészta

– tojás

– virsli (tökéletes a párizsi is, már úgy is ettem)

– sajt

– tejföl

– só, bors

– kevés olaj

 

DSCF0463

DSCF0466

Elsőként a tésztát enyhén sós vízben felrakom főni. Addig bőven lesz időm előkészülni a további munkálatokkal (sőt még ki is lehet teregetni közben:))

A további tennivalók: a sajtot le kell reszelni. Én a reszelő nagyobb részét szoktam használni.

A virslit pedig fel kell karikázni.

DSCF0472

DSCF0474

A tojáshoz hozzáadom a tejfölt és ízesítem sóval és borssal. DSCF0473

DSCF0475

DSCF0476

A megfőtt tésztát leszűröm.DSCF0479

A sütésre szánt edényt vékonyan megolajozom, majd egy kis tejfölös mártást öntök az aljára.

A legjobb, ha szépen rétegezzük: tészta, virsli, öntet és így tovább.

Én leegyszerűsítettem. Bele a tészta, majd a virsli és a szósz és jól elkevertem (szerintem ugyanaz).

DSCF0483

A végén jó alaposan megszórtam sajttal és már mehetett is a sütőbe. Kb. 180 fokon 25-30 percet sült.

DSCF0486

Íme a végeredmény:
DSCF0488

DSCF0493

DSCF0496

Ez a mennyiség (25 dkg tésztából) két vacsora alatt fogyott el. Tényleg nagyon laktató és finom.

 

Próbáljátok ki! Szívesen veszem a képeket az elkészült művetekről!

 

Remélem tetszett!

 

Legyetek jók!

Erika

Erika

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!